zaterdag 6 juni 2009

Flexticket voor de alle andere parken in Orlando eo.


FLEXTICKET !

Orlando kent niet alleen maar Disneyworld wat al machtig mooi is maar Orlando heeft nog veel meer pretparken.

Voor deze parken hebben wij een 14-daagse flexticket gekocht en we mogen dus dan 14 dagen in alle parken die bij dit ticket horen.

Hier een korte uitleg wat de parken te bieden hebben..maar dat is in een nottendop..want het is bijna niet uit te leggen hoe gaaf het is.

*Aquatica, is een waterpark dat vorige jaar pas geopend is en is super mooi. Er zwemmen vissen en Orka's en door de doorzichtige glijbanen zwem je tussen de vissen door. Dit waterpark is kleurrijk en heeft heel veel glijbanen (36) en dit park heeft natuurlijk ook een lazy river waar je lekker kan dobberen. Met mooi weer (wat het eigenlijk altijd wel is in Orlando) is dit natuurlijk erg leuk om hier te verblijven.

*Busch Gardens, Dit park is een combi van dierentuin en rollercoasters. Dit park ligt een uurtje rijden van Orlando vandaan en ligt in Tampa. Ik vind dit het mooiste en leukste park dat er is. Niet zo druk en super leuke attracties en veel dieren. Achtbanen die stijl naar beneden gaan, een safari waarvan je met de auto van de weg gaat en in het water beland en super gave waterattracties.


De dieren lijken bijna voor je te staan en het lijkt net of je ze echt kan aanraken. Alles is gewoon perfect in dit park. Je moet er een eindje voor rijden maar met zo'n mooie auto onder je kont is dat geen probleem.
Hier een filmpje die Richard gemaakt heeft van Sheikra in 2007


*Seaworld, Mooi park met veel shows en een supergave achtbaan kraken maar dit jaar is er weer een achtbaan bijgekomen Manta waar je onderhangt dus je ligt eronder. Veel shows met Orka's,dolfijnen (die je ook kan aaien) maar mijn favoriete show is Pet's ahoy..allemaal honden en katten en kleine dieren die iets speciaals kunnen.Ook een leuke waterattractie heeft dit park.Hier leven ook nog manatees, zeekoeien die bijna uitgestorven zijn.

Hier een leuk filmpje van mij bij de manatees..erg mooie beesten.sept.2009



*Universal studio's, een park waar je met E.T. mee kan fietsen en mee kunt gaan met zijn avontuur.. de achtbaan The Mummy in het donker en een Terminator 3D en schieten met Men in Black.. leuke Horrorshow, en opeens komt Jaws uit het water..super leuk park dat veel sfeer heeft.Ook de 4D Shrek is erg lache.Deze park heeft dit jaar ook weer een nieuw achtbaan, Rockit. Het is moeilijk om te omschrijven hoe leuk al die parken zijn.

Grappig filmpje van dit park.


*Island of Adventure,Hier heb je de achtbaan de Hulk, en gave waterattracties waar je echt kletsnat wordt en Dueling dragons, dat is een achtbaan waar je kan kiezen welke kleur dat je neemt en die nemen het tegen elkaar op.. En je gaat een paar keer over de kop.. super leuk. Hier komt volgend jaar de Harry Potter thema..wat er weer mooi uit moet zien.

Dit park is vrij nieuw en straalt dus ook het nieuwe er nog vanaf. Ook 4D spiderman waar je in een karretje zit waar je dus echt rijdt in het karretje..heel apart. Ook Jurassicpark is heel mooi.. je gaat langs de dino's maar er gaat dan iets verkeerds..en dat is spannend.
Grappig filmpje van IOA en Universal studios...




*wet'n wild, een waterpark heeft 30 waterattracties en is voor ons op loopafstand van ons hotel. Leuk dus voor een middagje zwemmen.

Kleine lazy river wat erg leuk is maar veel heftige waterattracties waar ik niet zo van hou.. dit park zullen we waarschijnlijk dit jaar niet gaan bezoeken omdat het niet ons favoriete waterpark is..Disney waterparken en Aquatica waterpark is toch wel een stuk leuker en mooier..maar dit waterpark is wel leuk, maar we zijn denk ik teveel verwend. hahahaha


Dus met de flexticket kunnen we al deze parken in en zullen we zeker weer veel lol hebben.
Groetjes van Anja


zondag 31 mei 2009

Wat bied Disneyworld en welke tickets hebben we?




Walt Disney World!!



We gaan natuurlijk naar Orlando speciaal voor de parken.
We hebben een 14-daagse 'magic your way' Disneyworld ticket.
Met deze ticket kunnen we 14 dagen onbeperkt in alle Disneyworld parken. ze parken bestaan uit,

* Animal kingdom, een groot dierentuin waar je echt op safari gaat met een jeep en dit park heeft nog veel meer extra dingen..
Zoals de LionKing show, rollercoaster Expedition Everst en leuke 3D show van bugs en niet te vergeten Dinosaur.. rit in het donker wat erg leuk is.
Hier een kort filmpje van ons in Anima kingdom. feb.2009





Epcot,
Hier worden veel landen vertegenwoordigd. Waaronder Frankrijk, Engeland,Duitsland en Noorwegen Canada en nog veel meer landen.
Bijna elk land heeft zijn eigen attractie en bij elk land kan je van die streek iets eten.
Maar Epcot biedt nog veel meer.. zoals Test track, een auto die heel hard kan rijden wat een heftige attractie is.. en Mission space..je wordt letterlijk de ruimte ingeschoten. Je moet van te voren niet gegeten hebben..hahaha Maar Sourin verslaat alles.. je zweeft boven Californie wat erg mooi is.. Dit is echt iets unieks wat echt fantastisch is.
's-avonds heeft Epcot ook nog een mooi vuurwerk show met een bol op het water.. met licht en geluid..Illumination..Super mooi...dat mag je niet missen.

Hier een leuk filmpje van ons in epcot. feb.2009



*Magic Kingdom, Natuurlijk het bekendste park van alle parken en ook het eerste park van Disney.
Voorbeelden zijn Winnie the Pooh the ride, It's a small world, Splash Moutain en big thunder moutain. Dit park heeft zoveel leuke attracties dat het gewoon niet even op te noemen is.en dit park heeft savonds ook een mooie show Wishes.. met vuurwerk ..onvergetelijk.

Hier een leuk filmpje van Magic kingdom toen wij er waren in feb.2009



*Hollywood studio's, een park waar films tot leven komen. Met de tower of terror en rollercoaster Aerosmith en Muppets 3D.. Veel live intertainment wat erg leuk en grappig is.
Backlot tour en Great movieride.. dat is erg leuk! Maar zo is er natuurlijk nog veel meer te beleven in dit park wat niet even op te noemen is.
's-avonds heeft dit park toch wel de mooiste show..Fantasmic.. Mickey met vuurwerk,water en vuur.. en een verhaal met de boze heks..super show.




Disney heeft niet alleen maar pretparken maar ook twee supergave waterparken..dat is niet gewoon een zwembad maar echt iets aparts wat je van Disney kan verwachten en nergens anders ziet.

Hier zie je mij oa in de lazy river..


*Waterpark Typhoon Lagoon. Met een geweldige lazy river..een baan waar het water heel rustig gaat en waar je in een band ligt..tja, dat is voor mij echt vakantie!! Verder met een golfslagbad met hele hoge golven en met heel veel glijbanen. In dit waterpark kan je ook echt snorkelen tussen de vissen.

*Waterpark Blizzard Beach, Als je naar dit zwempark gaat dan lach je heel de dag.
Het thema is dat het winter is en overal ligt sneeuw.. er is zelfs een kabelbaan en als je boven bent kun je heel ver weg kijken en kan je kiezen welke glijbanen je gaat nemen..een leuke familieglijbaan of de glijbaan die stijl naar beneden gaat. Hier hebben ze natuurlijk ook weer een lazy river..dus ik kan gewoon mijn lol ook op. hahaha heel de dag door worden hier kerstliedjes gespeeld wat erg grappig is met 40 graden.

Dan denk je natuurlijk, nou dat was wel genoeg wat je daar bij Disney kan doen maar dan heb je het mis..
Je kan ook nog naar Downtown disney.
*West side Downtown Disney, daar kan je spelletjes spelen bij Disneyquest, een eigen achtbaan bouwen en je gaat dan ook werkelijk over de kop.. 5 verdiepingen waar je dus uren kan spelen met de leukste dingen die je echt alleen maar bij Disney tegenkomt..zoals een piratenschip die je moet verdedigen..moeilijk om uit te leggen maar super leuk.
Ook kan je nog naar cirque de soleil, super mooie maar wel prijzig, dit zit dus niet in ons kaartje (de rest wel).
Ook heb je bij west side ook nog leuke winkeltjes en restaurantjes waar je lekker kan eten zoals Planet Hollywood.

* Pleasure Island, Hier kan je uitgaan, leuke cafe's en een Ierse pub..Niet iets waar ik veel rond loop.

*Market Place, is the place to be!!! De grootste Disney winkel die er is..waaa.. je loopt verloren.
Een lego winkel, een grote Disney kerstwinkel, Sport Disney winkel,een Disney dierenwinkel, Disney @ Home, je kan er alles kopen voor in huis.. en een winkel waar ze lekker ijs verkopen, en ook een mac Donalds.. hier bij Market place kan je je wel een dag vermaken. Dit is echt super groot.Teveel om op te noemen..
Hier een grappig filmpje van ons in Orlando feb.2009




Dan kan je ook nog midget golven bij Disney wat er natuurlijk weer super mooi uitziet en tot in de puntjes is verzocht.
Ook kan je gewoon golven bij Disney en in elk park kan je wel uitgebreid eten met Disneyfiguren.
Eigenlijk te veel om even te omschrijven.. en teveel om te doen in 3 weken..hahaha


Hier een leuk filmpje dat we aan het midgeltgolven zijn bij Disney..



Daarnaast heb je nog veel meer pretparken en shoppingmalls om te doen en te zien..en een dagje bij het zwembad bij je hotel zwemmen is ook heerlijk.
Ik hoop dat jullie nu een kleine indruk hebben gekregen wat Disneyworld inhoudt en niet maar 1 of andere kleine pretparkje is..

Hier een filmpje andere dingen die te doen zijn in Orlando.Je ziet ons op dat filmpje vooral veel eten..hahaha



Groetjes van Richard en Anja

Ons hotel Hampton Inn




Ons hotel is dit jaar weer Hampton Inn south of Universal.

We hebben al 3x een Hampton inn hotel gehad en dat bevalt heel erg goed.

Dit hotel ligt zeer centraal en de gangen zijn binnen dus je hebt geen galerij waar beestjes onderdoor kruipen.

De bedden zijn erg goed (2x ruime twee persoonsbedden) en het ontbijt is heel erg uitgebreid met gebakken eieren, waffels, verschillende soorten fruit en 4 verschillende soorten koffie en koekjes en donuts kaneelbroodjes en toetjes en chocolademelk en thee enz. en heel de dag door mag je koffie en thee nemen.
Bij het zwembad liggen handdoeken die je ook gratis mag gebruiken en er is gratis internet. Als je wilt kan je nog met een gratis bus naar de parken.

Ook hebben we een koelkast en magnetron op de kamer en een tv. Als je wilt kan je er ook nog gebruik maken van de fitness ruimte..maar dat hoeft niet perse denk ik..hahaha

We hebben afgelopen feb.2009 in Orlando een keer een ander hotel genomen omdat die goedkoper was maar dat viel erg tegen..dus daarom toch weer naar de vertrouwde Hampton inn die gewoon heel erg goed is.

http://www.hamptoninn.com/en/hp/hotels/index.jhtml?ctyhocn=MCOKKHX




De vlucht met United.

YES!!!


We gaan 11 september naar Orlando.

We vliegen vanuit Schiphol Met United Airlines om 12.20 uur.

Ons vluchtnummer is UA0947.

We vliegen eerst naar Washington DS. Daar komen we aan om 14.47 uur.USA-time.

Daar moeten we overstappen naar ons vliegtuig naar Orlando.

Ook dan weer vliegen we met United Airlines om 17.10 uur, vluchtnummer UA0804.

Dan komen we in Orlando eindelijk aan om 19.43 uur..

Dat is USA-time.

We zijn dus in totaal 13 uur onderweg..dan heb ik nog niet gerekend dat we 2-3 uur vantevoren aanwezig moeten zijn op Schiphol en er naartoe rijden.

Maar ach, je moet er iets voor over hebben..hahahaha


Voor the fun in the sun..
Het is een groot vliegtuig..
zie hier een filmpje



Bij deze vluchten heb je wel een eigen schermpje en daar staan spelletjes op en heel veel films.. je krijgt eten en drinken en ik neem mijn Ipod natuurlijk mee met leuke muziek erop van noemmaarop..bv Boy George..hahaha

Dus ik vermaak me wel..Maar ik zal blij zijn als we er zijn.
Groetjes van Richard en Anja